Fractievoorzitter

Henk Jonkers

Henk Jonkers

Over Henk Jonkers

Ik ben geboren en getogen in Valkenswaard, heb een dochter van bijna 21 en woon inmiddels alweer 35 jaar in Dommelen. Heerlijk dicht bij het Dommeldal, met het nieuwe fietspad naar de Kromstraat. Ook op andere plekken zou er meer aandacht moeten zijn voor de fietser, meer en veiligere fietsroutes. Naast fietsen ben ik veel bezig met hondenbehendigheidstraining- en wedstrijden, samen met mijn bordercollie ‘Chef’.
Na verschillende functies bij bedrijven werk ik sinds 2005 als directeur eigenaar bij Mebatec. Fijn om voor jezelf te werken en ook je eigen tijd kan indelen. Zeker in combinatie met mijn functie als raadslid wat ik sinds 2014 ben. Hoewel ik ‘pas’ in 2012 lid werd van de PvdA ben ik zolang ik me kan herinneren een echte sociaal-democraat.
In Valkenswaard wil ik meer aandacht voor mensen die een woning willen in onze gemeente. Het is voor jong volwassenen (en ook ouderen) die betaalbaar willen huren of kopen ontzettend lastig. Een wachttijd van 3 jaar voor een huurwoning is onacceptabel, hiermee jaag je jonge mensen onze gemeente uit. De PvdA wil daarom meer goedkope koopwoningen en corporaties aanspreken op hun verantwoordelijkheid voor voldoende betaalbare huurwoningen.