PvdA Valkenswaard wil huurverlaging voor woningen met een slecht energielabel

21 juni 2022

Zoals bekend stijgen de energieprijzen. Voor inwoners die een variabel of aflopend energiecontract hebben kan dit leiden tot fors hogere maandlasten. Het is fijn dat er voor de lagere inkomens vanuit de rijksoverheid compensatie komt.

Door deze hogere energielasten wordt een duurzame woning steeds belangrijker. Goede isolatie voorkomt overmatig gasverbruik. Helaas zijn er nog steeds woningen met een energielabel van E, F of G. Zowel woningeigenaren als huurders van deze woningen worden nog zwaarder getroffen door de hogere energielasten. De PvdA in Valkenswaard maakt zich zorgen om deze groep inwoners.

De PvdA stelt daarom vragen aan het College. Raadslid Sylvia Mollen: “Wij willen weten in welke mate het College deze groepen kan ondersteunen, danwel bij de woningcorporaties kan aandringen op tijdelijke huurverlaging”.

De PvdA wijst hierbij op een maatregel die woningbouwcorporatie Tiwos in Tilburg heeft genomen, zoals het ED eerder berichtte. Naast vragen over extra maatregelen voor particuliere woningeigenaren, vraagt de PvdA of het College bereid is om in gesprek te gaan met Woningbelang en Woonbedrijf. Sylvia Mollen: “We willen graag weten hoe de situatie in Valkenswaard is en verkennen of er mogelijkheden zijn om de groep in de slechtst geïsoleerde woningen tegemoet te komen”.