PvdA, H&G en Vote gaan nieuw college vormen

14 juni 2022

Na de verkiezingsuitslag ging informateur Nol Kleijngeld aan de slag met de gesprekken. Eind april kwam hij met zijn advies. Hierin adviseerde hij onder meer om een proces op te starten wat moet resulteren in een raadsprogramma. En dat de partijen H&G, VOTE en PvdA zich moeten inzetten op het vormen van het dagelijkse bestuur van de gemeente Valkenswaard voor de komende bestuursperiode van 4 jaar. Deze processen hebben gelijktijdig gelopen.

Gebleken is dat partijen op een prettige en constructieve wijze hebben samengewerkt om te komen tot een raadsprogramma. Een belangrijk onderdeel in dit programma is dat partijen hebben uitgesproken zich in te willen zetten om te investeren in een andere bestuurscultuur.

H&G, VOTE en PvdA hebben onder leiding van zowel de informateur als formateur Theo Geldens op
vrijdag 10 juni 2022 overeenstemming bereikt over de voordracht van de kandidaat wethouders. Namens PvdA: Mieke Theus, namens VOTE: Rens Pijnenburg, namens H&G: Theo Geldens en Bram Bots. De procedure voor een eventuele benoeming eind juni zal per direct worden opgestart. Onderdeel van deze procedure is het integriteitsonderzoek dat door BING zal worden uitgevoerd.
Komende weken zal gewerkt worden aan de verdeling van de verschillende portefeuilles. De inzet is erop gericht om zowel het raadsprogramma als het benoemen van de kandidaat wethouders in de raadsvergadering van 30 juni te laten plaatvinden.