Mieke Theus deelt boeken uit

21 januari 2019

Wethouder Mieke Theus deelde vrijdag 18 januari boeken uit. Ze deed dit bij De Boodschappenmand. Initiatiefnemers zijn de Brabantse bibliotheken en Cubiss die gratis boeken beschikbaar stelden.

Bibliotheek De Kempen is één van de vijf partners van de DigiTaalhuizen Bergeijk, Valkenswaard en Cranendonck. In december 2018 en januari 2019 deelde het DigiTaalhuis boeken uit aan diverse organisaties in Bergeijk, Valkenswaard en Cranendonck. Vanwege het succes vorig jaar hebben de initiatiefnemers dit jaar verschillende leescadeaus bedacht. Naast Donald Duck pockets, werden er ook (makkelijk leesboeken) boeken uitgedeeld van Het Rosie Project en het Huis van de gouden bocht. Voor deze actie werkte de Bibliotheek samen met Uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Het DigiTaalhuis helpt volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite op een van deze gebieden. Bij het DigiTaalhuis is Iedereen welkom voor ondersteuning.