De Wedert een ’thuis’ voor verenigingen

9 februari 2024

Valkenswaard mag trots zijn op De Wedert. Een prachtig binnen- en buitenzwembad en een sporthal waar tal van verenigingen sporten. De exploitatie baart echter wel zorgen. De omzet van de horeca valt tegen en er is een breed gedragen gevoel dat dit beter kan. Het College heeft een zogenaamde businesscase voorgelegd waarin aantal maatregelen staan om de exploitatie te verbeteren. De PvdA is enthousiast over dit voorstel. Raadslid Jeroen Weyers noemde het goed dat er meer ruimte komt voor de locatiemanager om verbeteringen te realiseren. Ook de lichte stijging van de tarieven van het zwembad was akkoord. Daarbij is wel opgemerkt dat we nog steeds een relatief laag tarief hebben ten opzichte van andere zwembaden in de regio èn we de woensdagmiddag behouden voor kinderen die dan gratis kunnen zwemmen.

Wel heeft de PvdA een unaniem gesteunde motie ingediend waarin het maatschappelijk karakter van De Wedert gewaarborgd blijft. Of zoals Weyers aangaf: “We willen benadrukken dat De Wedert primair een sportvoorziening is, bedoeld om diverse sporten en verenigingen te faciliteren. Het kan niet zo zijn dat straks een yoga workshop voor bedrijven voorrang krijgt op een volleybaltoernooi voor jongeren ook al drinken de yogayuppen na afloop waarschijnlijk meer dan puistende pubers”.

De PvdA riep ook op verenigingen nadrukkelijk te betrekken bij de uitwerking van de plannen. De Wedert moet een thuis worden voor al die verenigingen