PvdA: komende jaren verder inzetten op aanpak ongelijke kansen

22 februari 2022

De PvdA in Valkenswaard wil komende jaren fors inzetten op de aanpak van kansenongelijkheid. Bijzondere aandacht heeft de partij voor kinderen. Er zijn heel veel organisaties zoals stichting leergeld en het jeugdsportfonds die ouders helpen met contributies of de aanschaf van materialen. Wethouder Mieke Theus heeft zich hier afgelopen vier jaar al hard voor gemaakt en veel bereikt, maar wil dus nog meer kinderen bereiken die dan fijn kunnen sporten, naar muziekles gaan en een kinderfeestje kunnen vieren.

De PvdA vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in Valkenswaard. Dat je jezelf mag zijn en je thuis voelt in je eigen buurt. Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen en het vertrouwen dat iedereen gelijk wordt behandeld. Gelukkig gaat het met veel mensen in ons dorp goed. Maar er is ook een groep mensen die dreigt achterop te raken. Ze hebben weinig hoop voor de toekomst. Wethouder en lijsttrekker voor de PvdA is Mieke Theus en zij maakt zich zorgen: “Het kan namelijk zorgen voor een grotere en diepere kloof tussen de groep die kansen heeft – en deze benut – en de groep voor wie dit moeilijker is. De PvdA wil de gevolgen van kansenongelijkheid bestrijden. Dat doen we voor onze kinderen maar ook voor bijvoorbeeld de oudere werkzoekende voor wie het niet altijd gemakkelijk is een betekenisvolle plek op de arbeidsmarkt te bemachtigen.”

De PvdA heeft voor komende jaren grote ambities op dit terrein. De partij wil onder meer:

  • Nog meer samenwerken met organisaties zoals het jeugdsportfonds, De Jarige Job en stichting Leergeld. Zij hebben geld voor contributies, sportkleding, kinderfeestjes en schoolmateriaal, zodat alle kinderen mee kunnen doen.
  • Nog sneller gezinnen helpen die moeite hebben rond te komen.
  • Mensen helpen met het beter leren lezen en schrijven en het gebruik van de computer
  • Alles op alles zetten om te voorkomen jongeren uitvallen op school en
  • Investeren in banen voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Door met Accent op ieders talent en stimuleren hiermee bewoners elkaar te ontmoeten en te helpen.
  • Openbare gebouwen, sportvoorzieningen en scholen toegankelijk maken voor mensen met een beperking