Raadslid

Peter Vissers

Peter Vissers

Over Peter Vissers

pmamvissers@gmail.com

Ik ben sinds 17 mei 2018 raadslid voor de PvdA. Ik volgde Mieke Theus op die wethouder werd in het nieuwe college.

Samen met Karin en onze drie kinderen woon ik sinds 2000 in Dommelen. Ik werk in het onderwijs, als docent scheikunde op een middelbare school. Ook houd ik me bezig met onderwijsvernieuwing. Dat is een druk bestaan, in de vrije tijd die over is loop ik graag hard of wandel lekker in de natuur. De Malpie en de Plateaux zijn prachtig. Daarnaast kent Valkenswaard veel voorzieningen, zoals winkels, horeca en onderwijs. Als gezin wonen we hier dan ook met veel plezier.
Het is wel belangrijk om aantrekkelijk te blijven, daarom moet het centrum van Valkenswaard dynamisch en verkeersveilig zijn. Ook om toeristen te trekken.
Daarnaast denk ik dat we als gemeente moeten inzetten op duurzaamheid en innovatie die verder gaat dan alleen zonnepanelen en elektrische auto’s. Valkenswaard kan, met de high-tech campus en de TU/e in de buurt, een voortrekkersrol spelen in het toekomstbestendig wonen en leven.

Ik ben in 2003 lid geworden van de PvdA en wil me de komende jaren graag inzetten voor de gemeente. Daarbij wil ik me onder meer inzetten in het stimuleren van betrokkenheid van de bevolking. Inwoners moeten het gevoel hebben dat ze gehoord worden in de gemeente, dat hun stem er toe doet. Dit betekent niet dat de gemeente naar de grootste schreeuwers moet luisteren, maar aandacht heeft voor iedereen. In het bijzonder gaat het om groepen die ondergesneeuwd dreigen te raken bij alle snelle veranderingen die zich in de maatschappij afspelen. Denk daarbij aan ouderen, mensen met een beperking of mensen die afhankelijk zijn van zorg.