Oud-wethouder

Egbert Buiter

Egbert Buiter

Over Egbert Buiter

Ik ben geboren in Valkenswaard en woon sinds 1978 met veel plezier in Dommelen. Hier woon ik samen met mijn vrouw Mieke, onze twee zoons wonen inmiddels op zichzelf.
Ik werd in 2000 lid van de PvdA en ben sinds 2002 ben actief in de Valkenswaardse politiek. Toen ik in 2002 raadslid werd, was ik ook landelijk projectleider bij de Arbeidsinspectie. Tot ik in 2006 wethouder werd combineerde ik dat. Dat bleef ik tot 2008 waarna ik weer ging werken en ook de raad in ging. In 2010 werd ik opnieuw wethouder, onder meer voor Werk&Inkomen, armoedebeleid en volkshuisvesting.
Muziek is naast politiek mijn passie. Zo was ik vroeger DJ in de toenmalige Euroclub en De Stal. Verder maak ik al sinds 1981 muziekprogramma’s voor de lokale omroep. Ook maak ik graag films van onze vakanties, met passende muziek uiteraard, en reis ik graag.
Ik ben er trots op dat Valkenswaard een groene gemeente is, binnen korte afstand is de meest fantastische natuur te vinden. Ook de verbondenheid en het verenigingsleven in de dorpen zijn zaken om trots op te zijn. Verder heb ik me als wethouder de afgelopen jaren ingezet dat ook de mensen die het wat minder hebben mee kunnen doen.
Wel kan het centrum van Valkenswaard en Dommelen verbeterd worden. Door het winkelgebied compacter te maken en door in Valkenswaard het vrachtverkeer echt terug te dringen. En als echte PvdA-er droom ik van een wereld zonder armoede, te beginnen in Valkenswaard. Het kan toch niet zo zijn dat er in een rijk land mensen nog wekelijks naar de Boodschappenmand (voedselbank) moeten of dat kinderen niet kunnen sporten omdat het ouders dat niet kunnen betalen. Gelukkig zijn er wel allerlei fondsen voor, maar we moeten het probleem bij de bron aanpakken. Zorgen dat mensen zelfstandig en zelfredzaam zijn, door te investeren in goed onderwijs en voldoende werkgelegenheid. Zaken waar de PvdA altijd voor zal strijden.