Algemeen Bestuurslid

Jeroen Weyers

Jeroen Weyers

Over Jeroen Weyers

jeroenweyers@gmail.com

Ik ben geboren in Eindhoven en opgegroeid in Aalst. De afgelopen jaren woonde ik met mijn vrouw Chrisje en onze 3 kinderen in Den Bosch. Maar vanaf 2018 woon ik in Valkenswaard, terug naar mijn geboortestreek.
In Den Bosch was ik al actief voor de PvdA, als raadslid en later wethouder volkshuisvesting, cultuur, jeugd en onderwijs. En ook toen ik in Aalst-Waalre woonde was ik raadslid voor de PvdA.
Op dit moment werk ik als regiomanager Brabant bij de stichting Lezen&Schrijven. Wij zetten ons in voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitaal niet mee kunnen. Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders hebben het daardoor bijvoorbeeld lastig om een baan te vinden, bijsluiters te lezen of toeslagen aan te vragen.
Dit past ook bij de reden waarom ik in 2000 lid werd van de PvdA. Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen zich te ontwikkelen. Het mag niet uitmaken waar je bent geboren, of je jongen of meisje bent, homo of hetero of dat je ouders rijk of arm zijn. En dat geldt ook voor de gemeente Valkenswaard. Ook hier groeien kinderen op in armoede waardoor ze soms niet kunnen sporten, op muziekles of kinderfeestje kunnen vieren. Ik vind dat onacceptabel en hier zet ik me dan ook graag voor in de komende jaren.